Lapset tutkivat ringissä kompassia pallokentällä. Maassa on kartta.

Lapset, tervetuloa rasteille!

| Aiheet: Yleinen

Ylläksen Rasti tarjoaa tänä kesänä lapsille jokaisena torstaina lapsille sopivan suunnistusradan tai muuta suunnistustaitoja kehittävää tekemistä. Lasten radat on suunniteltu helpoimpiin maastonosiin ja ne tukeutuvat polkuihin tai muihin helposti luettaviin kohteisiin. Lapsille suunnattu D-rata on pituudeltaan alle yhden kilometrin. Kaikki lasten radan suunnistaneet tai lasten suunnistuspuuhaan osallistuneet saavat maalissa pillimehun. Tervetuloa mukaan iltarasteille kaikki suunnistuksesta … Lue lisää

Tervetuloa kevään suunnistuskursseille!

| Aiheet: Yleinen

Lasten suunnistuskurssi 21.-22.5. Äkäslompolon koululla kello 10-12 molempina päivinä

Kaikki lapset mukaan! Viikonlopun kurssilla opetellaan suunnistuksen alkeita leikin avulla. Lapset oppivat mm. karttamerkkejä ja rastin etsimistä. Pienemmille lapsille vanhempi mukaan kurssille, isommat lapset voivat tulla itsekseen, vanhemman harkinnan mukaan. Varsinaista ikärajaa ei ole. Sunnuntain ohjelma on jatkoa lauantaille, joten olisi hyödyllistä osallistua molempina päivinä. Oma … Lue lisää

Seuran vastuunkantajat valittiin ja tiimejä perustettiin helmikuussa

| Aiheet: Yleinen

Ylläksen Rastin yhdistetty syys- ja kevätkokous pidettin luontokeskus Kellokkaalla 6.2. Kokouksessa muun muassa valittiin seuralle uusi puheenjohtaja sekä uudet jäsenet johtokuntaan erovuoroisten tilalle. Kokouksessa päätettiin lisäksi esimerkiksi uusien toiminnankehitystiimien perustamisesta, vuoden 2022 jäsenmaksuista ja seuran tarjoamasta taloudellisesta tuesta suunnistustapahtumiin osallistuville jäsenilleen. Voit tutustua kokouksen pöytäkirjaan sekä vuoden 2022 toimintasuunnitelmaan liitteistä.

Johtokunta vuonna 2022 Jan Niva, … Lue lisää
suunnistajat leimaavat rastilla avotunturissa

Vielä yhdet iltarastit

| Aiheet: Yleinen

Ylläksen Rastin ennätyspitkä ja -vilkas iltarastikausi on kauden päätösrasteja vaille valmis.

30.9. suunnistajat pääsevät nauttimaan komeista maisemista tänä vuonna valmistuneelle Kahvikeitaan kartalle laskettelukeskus Sport Resort Ylläksen kupeeseen. Tervetuloa!

Elokuisen Tunturisuunnistuksen kuvapankki on valmistunut, ja talkootouhuja sekä kilpailijoiden kuvia pääsee nyt katsomaan Drive-kansiosta. Mainitse kuvia käyttäessäsi kuvaajan nimi.

Kuvia Tunturisuunnistuksesta

Iltarastien ja Tunturisuunnistuksen tekijät kokoontuvat … Lue lisää

Vielä ehdit mukaan Tunturisuunnistukseen

| Aiheet: Yleinen

Suomen Tunturisuunnistuksen normaalihintaista ilmoittautumisaikaa on jatkettu maanantaihin 2.8. saakka. Tervetuloa!

Järjestäjä tekee kaikkensa, jotta tapahtuma pystytään järjestämään koronaturvallisesti. Osallistujien koronaohjeisiin voit tutustua alla sekä myöhemmin julkaistavassa kilpailuohjeessa.

Löydä sopiva pari- tai yksilösarja kilpailukutsusta, oikea pari vaikkapa tapahtuman sosiaalista mediaa hyödyntämällä ja ilmoittaudu mukaan Irmassa tai ilman lisenssiä suunnistavat sähköpostilla: … Lue lisää

Suunnistajat kulkevat polkua pitkin tunturimaisemassa

”Jokainen rastipiste on taideteos”

| Aiheet: Yleinen

”Tunturisuunnistuksen rastipisteet on valittu sillä periaatteella, että ne ovat suunnistuksellisia, niissä on hienot maastonmuodot ja useimmissa näkee kauas toisille tuntureille ja luontoa,” Suomen Tunturisuunnistuksen 2021 ratamestari Ulf Meriheinä kuvailee elokuussa tarjolla olevaa suunnistuselämystä Pallas-Yllästunturin kansallispuiston tuntureilla ja keroilla.

”Maastohan on ihana. Tällaisia mäntykankaita, avotunturiniittyjä, kauniita kuusia näkee todella harvassa paikassa maapallolla.”

Ulf Meriheinä ja kilpailunjohtaja … Lue lisää

Suunnistuskausi avattiin helteisellä sprinttisuunnistuksella

| Aiheet: Iltarastitulokset 2021, Yleinen

Ylläksen Rastin iltarastikausi käynnistyi keskellä Äkäslompolon kylää sprinttisuunnistuksella +27 asteen helteessä. Tossut pysyivät hotelli- ja mökkialueella kiertäneillä radoilla melko kuivina, ja muutamat reitinvalintapähkinät saivat maalialueen porinaringit vauhtiin. Iltarasteilla kirjattiin yhteensä 63 suoritusta, mutta moni suunnistaja kiersi illan aikana useamman lyhyen radan.

Tulokset ja väliajat löydät Rastilippu-palvelusta. Piirrä tai tuo reittisi Reittihärveliin ja vertaa omia valintojasi … Lue lisää

Suunnistusoppiin Ylläkselle

| Aiheet: Yleinen

Suunnistusseura Ylläksen Rasti kutsuu suunnistuksesta innostuneet etsimään ja löytämään oivalluksia kesän iltarastikauteen ja muihin suunnistushaasteisiin. Tervetuloa suunnistustaidon kurssille vasta-alkaja, kokeneempi iltarastikävijä sekä lapset vanhempineen!

Tarjolla on kolme maksutonta kurssia, joissa on mukana sekä etä- että lähiopetusta. Kurssit vetää kokenut suunnistuskouluttaja Suvi Oikarinen Ounasvaaran Hiihtoseurasta. Lasten kurssissa kaikki opetus on lähiopetusta. Aikuisten kurssien etäluennot järjestetään Zoomin … Lue lisää

Suunta kohti rastikesää!

| Aiheet: Yleinen

Hurraa! Ylläksen Rastin suunnistuskausi lähestyy, vaikka viime päivien keleistä sitä ei heti uskoisikaan. Innokkaimmat tietysti ovat kaivaneet suunnistuskengät jo eteiseen valmiiksi odottamaan, ja kompassi roikkuu ulko-oven kahvassa. Jos sinun kohdallasi näin ei vielä ole, älä huoli! Sulatellaan vielä hetki lumia, ennen kuin polkaistaan hommat käyntiin kunnolla; suunnistuskamat ehtii vielä kaivella esille vähän myöhemminkin.

Ylläksen Rastin … Lue lisää