Suunnistusviikonloppu 24.-26.5.

| Aiheet: Yleinen

Hei!

Vajaan kahden viikon päästä polkaistaan käyntiin suunnistushommat täällä Ylläkselläkin. Vietämme 24.-26.5. suunnistusviikonloppua, jonka ohjelman löydät alta. Iltarastikausi aloitetaan torstaina 30.5. Kesänkijoen sprinttikartalla.

 

Perjantaina 24.5. iltarastitalkoolaisten porinapaja klo 17.30

Porinapajassa kokoonnutaan iltarastitalkoolaisten kesken tutustumaan iltarastien järjestelyohjeisiin. Käydään läpi päivitetyt iltarastiohjeet ja mietitään yhdessä ratojen suunnittelua ja jaetaan ideoita ja ajatuksia. Tarjolla kahvit ja pientä purtavaa.

Lue lisää

Kurssille suunnistus- ja ratamestaritaitoja oppimaan!

| Aiheet: Yleinen

Ylläksen Rasti tarjoaa tänäkin kesänä erilaisia suunnistuskursseja ja -koulutuksia. Kerää tästä kalenteri täyteen ja vinkkaa myös kavereille!

Koulutukset ovat Ylläksen Rastin jäsenille maksuttomia.

Suunnistusratojen suunnittelu (erityisesti iltarasteille) torstaina 18.5. klo 10.00 – 14.00 Äkäslompolon koululla

Koulutuksessa paneudutaan erityisesti iltarastien suunnistusratojen suunnitteluun ja ratamestariajatteluun. Koulutuksesta saat eväitä ratojen suunnittelun tueksi.

Mukaan tarvitset kynän, viivoittimen, muistiinpanovälineet sekä … Lue lisää

Iltarastit alkavat! Tarkista rastipaikat Rastilipusta ja paikkaa kalenterin talkooaukot

| Aiheet: Yleinen

Kaivelkaahan suunnistuskengät ja kompassit kaapeista, muutaman päivän päästä aloitetaan iltarastit!

Kalenteriin saattaa tulla vielä muutoksia, joten seuraile tiedotusta rastilippu.fi ja Ylläksen Rastin somekanavilla.

Iltarastikertoja on näillä näkymin hieman viimevuotista vähemmän ja joiltakin kerroilta puuttuu vielä talkootekijöitä. Olisiko sinulla antaa pieni tai ehkä suurempikin panos iltarastien tekemiseen?

Ilmoittaudu iltarastivastaavalle Jan-Peter Nivalle p. 0400 693 936! … Lue lisää

Lapset tutkivat ringissä kompassia pallokentällä. Maassa on kartta.

Lapset, tervetuloa rasteille!

| Aiheet: Yleinen

Ylläksen Rasti tarjoaa tänä kesänä lapsille jokaisena torstaina lapsille sopivan suunnistusradan tai muuta suunnistustaitoja kehittävää tekemistä. Lasten radat on suunniteltu helpoimpiin maastonosiin ja ne tukeutuvat polkuihin tai muihin helposti luettaviin kohteisiin. Lapsille suunnattu D-rata on pituudeltaan alle yhden kilometrin. Kaikki lasten radan suunnistaneet tai lasten suunnistuspuuhaan osallistuneet saavat maalissa pillimehun. Tervetuloa mukaan iltarasteille kaikki suunnistuksesta … Lue lisää

Tervetuloa kevään suunnistuskursseille!

| Aiheet: Yleinen

Lasten suunnistuskurssi 21.-22.5. Äkäslompolon koululla kello 10-12 molempina päivinä

Kaikki lapset mukaan! Viikonlopun kurssilla opetellaan suunnistuksen alkeita leikin avulla. Lapset oppivat mm. karttamerkkejä ja rastin etsimistä. Pienemmille lapsille vanhempi mukaan kurssille, isommat lapset voivat tulla itsekseen, vanhemman harkinnan mukaan. Varsinaista ikärajaa ei ole. Sunnuntain ohjelma on jatkoa lauantaille, joten olisi hyödyllistä osallistua molempina päivinä. Oma … Lue lisää

Seuran vastuunkantajat valittiin ja tiimejä perustettiin helmikuussa

| Aiheet: Yleinen

Ylläksen Rastin yhdistetty syys- ja kevätkokous pidettin luontokeskus Kellokkaalla 6.2. Kokouksessa muun muassa valittiin seuralle uusi puheenjohtaja sekä uudet jäsenet johtokuntaan erovuoroisten tilalle. Kokouksessa päätettiin lisäksi esimerkiksi uusien toiminnankehitystiimien perustamisesta, vuoden 2022 jäsenmaksuista ja seuran tarjoamasta taloudellisesta tuesta suunnistustapahtumiin osallistuville jäsenilleen. Voit tutustua kokouksen pöytäkirjaan sekä vuoden 2022 toimintasuunnitelmaan liitteistä.

Johtokunta vuonna 2022 Jan Niva, … Lue lisää
suunnistajat leimaavat rastilla avotunturissa

Vielä yhdet iltarastit

| Aiheet: Yleinen

Ylläksen Rastin ennätyspitkä ja -vilkas iltarastikausi on kauden päätösrasteja vaille valmis.

30.9. suunnistajat pääsevät nauttimaan komeista maisemista tänä vuonna valmistuneelle Kahvikeitaan kartalle laskettelukeskus Sport Resort Ylläksen kupeeseen. Tervetuloa!

Elokuisen Tunturisuunnistuksen kuvapankki on valmistunut, ja talkootouhuja sekä kilpailijoiden kuvia pääsee nyt katsomaan Drive-kansiosta. Mainitse kuvia käyttäessäsi kuvaajan nimi.

Kuvia Tunturisuunnistuksesta

Iltarastien ja Tunturisuunnistuksen tekijät kokoontuvat … Lue lisää

Vielä ehdit mukaan Tunturisuunnistukseen

| Aiheet: Yleinen

Suomen Tunturisuunnistuksen normaalihintaista ilmoittautumisaikaa on jatkettu maanantaihin 2.8. saakka. Tervetuloa!

Järjestäjä tekee kaikkensa, jotta tapahtuma pystytään järjestämään koronaturvallisesti. Osallistujien koronaohjeisiin voit tutustua alla sekä myöhemmin julkaistavassa kilpailuohjeessa.

Löydä sopiva pari- tai yksilösarja kilpailukutsusta, oikea pari vaikkapa tapahtuman sosiaalista mediaa hyödyntämällä ja ilmoittaudu mukaan Irmassa tai ilman lisenssiä suunnistavat sähköpostilla: … Lue lisää

Suunnistajat kulkevat polkua pitkin tunturimaisemassa

”Jokainen rastipiste on taideteos”

| Aiheet: Yleinen

”Tunturisuunnistuksen rastipisteet on valittu sillä periaatteella, että ne ovat suunnistuksellisia, niissä on hienot maastonmuodot ja useimmissa näkee kauas toisille tuntureille ja luontoa,” Suomen Tunturisuunnistuksen 2021 ratamestari Ulf Meriheinä kuvailee elokuussa tarjolla olevaa suunnistuselämystä Pallas-Yllästunturin kansallispuiston tuntureilla ja keroilla.

”Maastohan on ihana. Tällaisia mäntykankaita, avotunturiniittyjä, kauniita kuusia näkee todella harvassa paikassa maapallolla.”

Ulf Meriheinä ja kilpailunjohtaja … Lue lisää