Tuhat tunturisuunnistajaa Ylläkselle

| Aiheet: Iltarastitulokset 2019

Tuhat tunturisuunnistajaa kokoontuu ensi vuonna Ylläkselle

Ylläksen Rasti järjestää vuoden 2020 Suomen Tunturisuunnistuksen Ylläksen pohjoispuolella Pyhätunturin ja Äkäskeron upeissa maastoissa. Edellisen kerran Ylläksellä kisattiin vuosi sitten, jolloin järjestäjänä oli Länsi-Rajan Rasti. Tulevan kisan maastossa rasteja on etsitty vuosina 1987 ja 2000.

Kaksipäiväinen pitkän matkan parisuunnistuskilpailu kokoaa ympäri Suomea tulevat suunnistajat Peurakaltion kisakeskukseen 1.–2.8.2020. Kilpailunjohtajaksi valittiin ensimmäisessä kisakokouksessa seuran kokenein kilpailunjohtajakonkari Risto Palomaa. Johtotiimissä järjestelyistä vastaavat lisäksi Maarit Havuposio ja Leena Vanhatalo. Radat suunnittelee Ulf Meriheinä apunaan Jan-Peter Niva ja Milla Salo.

”Haluan, että kaikilla, lyhyimmilläkin radoilla päästään nauttimaan upeista avotunturimaastoista,” Meriheinä sanoo.

Tunturisuunnistuksessa kilpailijoiden radat ovat pituudeltaan noin 10–25 kilometriä sarjasta riippuen. Kilpailussa on sarjoja myös ilman paria osallistuville.

Lue lisää ja seuraa Tunturisuunnistuksen järjestelyiden etenemistä tapahtuman verkkosivustolta, Facebook-sivulta sekä Ylläksen Rastin Facebook-sivulta.

Lisää tietoa tapahtumasta antaa kilpailunjohtaja Risto Palomaa, 0400 212 637.