Hei Ylläksen Rastin jäsen!

| Aiheet: Iltarastitulokset 2019

Hei Ylläksen Rastin jäsen!

Aurinko sulattelee hankia turbovaihteella, ja Ylläksen Rastin kesän 2019 rastikausi häämöttää heti viimeisten aurinkoisten hiihtokelien takana. Myös Jukolan ja Venlojen viestiin ilmoittautuminen on ajankohtaista nyt. Tässä kirjeessä kerrotaan Ylläksen Rastin tulevasta kesäkaudesta.

Toimintamme tärkein muoto on tulevanakin kesänä jokatorstaiset iltarastit. Kausi käynnistyy perinteisesti toukokuun viimeisellä viikolla 30.5. Siukovaarassa. Noin kahta viikkoa ennen kauden aloitusta järjestämme ratamestareille ja ratamestarin tehtävästä kiinnostuneille kaksiosaisen perehdytyksen ratojen suunitteluun ja rastien viemiseen sekä tulospalvelun hoitamiseen. Ratojen suunnittelun saloihin opastaa konkariratamestari Eero Vapa.

Viime vuonna saimme mukaan joukkoon uusia ratamestareita, hienoa! Toivottavasti myös tänä vuonna muutama uusi rohkaistuu rinkiin mukaan. Tervetuloa joukkoon oppimaan. Uudet ratamestarit saavat apua kokeneemmilta, ja tehtäviä voidaan jakaa niin, että jokaiselle löytyy omaan kalenteriin ja taitoihin sopiva pesti. Kauden jälkeen ratamestarit palkitaan yhteisellä illanvietolla.

Iltarastien maksu nousee tulevaksi kaudeksi kuuteen euroon ja emitin vuokrasta peritään lisäksi kaksi euroa. Alle 18-vuotiaiden karttamaksu on kolme euroa. Jäseniltä maksua ei peritä. Kesän 2019 iltarastikalenteri löytyy tämän viestin lopusta. (Muutokset ovat vielä mahdollisia.) kesän iltarastit pyritään tänä kesänä syöttämään myös uuteen Rastilippu-palveluun, josta suunnistajat löytävät koko Suomen iltarastit.

Kesäkuussa järjestämme neliosaisen suunnistuskurssin lapsille ja nuorille sekä perheille. Mikäli saamme tarpeeksi reippaita vetäjiä rinkiin, jaamme porukan tällä kertaa koululaisten taitotreeniporukkaan ja aloittelevien perhesuunnistuskouluun. Vapaaehtoiset ohjaajat voivat ilmoittautua Millalle.

15.–16.6. juostaan Kangasalla yksi suunnistuskesän kohokohta, Jukolan ja Venlojen viesti. Neliosuuksinen Venlojen viesti kisataan lauantaina päivällä kello 14 alkaen ja seitsenosuuksinen Jukolan viesti lauantai–sunnuntaiyönä kello 23 alkaen. Ilmoittautumisen aika on än yy tee nyt! (Ihan viimeistään 9.5.) Karsintoja Ylläksen Rastin ei ole viime vuosina tarvinnut järjestää, vaan kisabussiin on pakattu innokkaimmat kokemuksen metsästäjät. Ilmoita kisainnostasi Millalle. Enää vuosi treeniaikaa “kotikentällä” kisattavaan Rovaniemi-Jukolaan!

Seuramme syys- ja kevätkokoukset nuijittiin läpi tammikuussa, ja tässä tärkeimpiä päätöksiä:
– Aikuisten jäsenmaksuksi päätettiin 20 euroa. Alle 16-vuotiaiden jäsenmaksu on 10 euroa. Jäsenmaksun voi maksaa Ylläksen Rasti, POP, Kolari, FI97 FI97 5643 5720 0047 88.
– Johtokunnan puheenjohtajana jatkaa tämän vuoden Milla Salo.
– Johtokunnan erovuoroisten tilalle valittiin Maarit Havuposio ja Risto Palomaa.
– Johtokunnassa jatkavat Urpo Rundgren, Teijo Sirviö, Vesa Pantsar ja Jonna Nikumaa,
joka hoitaa tänä vuonna sihteerin tehtävää.
– Kesän 2019 aikana Ylläksen Rasti rakentaa Tunturipalon alueelle uuden kiintorastiverkoston ja
painattaa kiintorastikartan. Tervetuloa talkoilemaan!
– Teijo Sirviö viimeistelee kesän aikana Luosuntien varrelle sijoittuvan uuden kartan.
Tommi Uusimäki tekee viimeiset korjaukset Tunturipalon kartan päivitykseen.

Ylläksen Rastin suunnistus- ja verryttelyasut ovat lähes kaikkien kokojen osalta loppuunmyydyt. Millaisia asutarpeita jäsenistöllä on? Mikäli kiinnostusta löytyy, teemme uuden asutilauksen.

Kesän 2019 iltarastit (Ratamestari, ilmoitathan, jos haluat vaihtaa maastoa)

30.5. Siukovaara, Saarenpudas, Jorma Lapinniemi
6.6. Rytijänkänharjut, Luosuntie, Teijo Sirviö
13.6. Iso-Ylläs, Ylläsjärvi, Milla Salo
20.6. Ihmisen Rinki, Äkäslompolo, Leino Pasma
27.6. Kaupinjärventie, Äkäslompolo, Ulf Meriheinä
4.7. Palovaara, Ylläsjärvi, Tapio Partala
11.7. Hiihtokeskuksen parkkipaikka, Äkäslompolo, Teemu Haavisto
18.7. Tuolihissi, Maisematie, Ulf Meriheinä
25.7. Kaulavaara, Äkäslompolo, Vesa Pantsar
1.8. Mettonpahikko, Äkäslompolo, Kaisa Reinius, Jonna Nikumaa
8.8. Iso-Ylläs, Ylläsjärvi, Eero Vapa
15.8. Kuertunturin pohjoispää, Äkäslompolo, Juha Palo
22.8. Pitkäjärvi, Luosu, Outi Koli, Rainer Mällinen
29.8. Kukastunturi, Äkäslompolo, Timo Karinen
6.9. Kaulavaara, Äkäslompolo, Jan-Peter Niva
13.9. Kaulavaara, Äkäslompolo, Leena Holck/Risto Palomaa

Hienoa uutta rastikautta toivottaa,
puheenjohtaja Milla Salo