Suppa poikineen ja lähes sata suunnistajaa – Iltarastit 6.8.2020 Saivolammella

| Aiheet: Iltarastitulokset 2020, Yleinen

Lapland O Week päättyi, mutta suunnistajat viihtyvät edelleen Yllälksellä. Saivolammen hienot hiekkakankaat suppineen houkuttelivat torstain 6.8. iltarasteille edelleen lähes sata suunnistajaa. Alueelle jääkauden aikana muodostuneet supat olivat ratamestarin suosimia rastipisteitä, ja varsinkin yksi maastoon hyvin sulautuva suppa harhautti monta aivan vierestä kulkenutta suunnistajaa.

Tulokset 6.8.2020 – Saivolampi

Lue lisää

Reilut 800 suunnistajaa suuntaa tunturiin

| Aiheet: Yleinen

Uusi omatoimirastiviikko tuo Ylläkselle yli 800 suunnistajaa ensi viikon ajaksi etsimään rasteja tunturinrinteiden kauneimmista maisemista ja haastavimmista lieveuomanotkoista.

Ylläksen Rasti järjestää suunnistusviikon torstaina 30.7. Kukastunturilla iltarastimaistiaisen vuodella eteenpäin siirtyneestä Tunturisuunnistuksesta.

Uusi Lapland O Week koostuu viidestä erimittaisesta etapista Äkäslompolon Kaulavaaran, Velhonkodan, laskettelukeskuksen sekä Ylläsjärven Iso-Ylläksen haastavissa rinnemaastoissa. Rasteille lähdetään useamman tunnin aikana aamu- ja iltapäivisin.

Lue lisää

Aurinkoiset rastit Jääkausiränneillä

| Aiheet: Iltarastitulokset 2020

Tänään suunnistettiin jälleen kertakaikkiaan upeissa notkoissa ja maisemissa Akäslompolossa Jääkausirännien sprinttikartalla. Haastavia rasteja kiiteltiin, eivätkä sääsketkään häirinneet tuulisena, mutta aurinkoisena päivänä. Rakka oli raskas juosta ja maaliin saapui hikisiä suunnistajia. Torstaina 23.7. suunnistetaan Palovaarassa Tapio Partalan tekemillä rasteilla ja torstaina 30. heinäkuuta vuorostaan Kukastunturilla. Maastoon pääsee kello 16.30-18.

Tulokset 16.7.2020 – Äkäslompolo … Lue lisää

9.7.2020 Iltarastit Kaulavaarassa

| Aiheet: Iltarastitulokset 2020

Tämän viikon iltarastit suunnistettiin uudella kartalla Äkäslompolon Kaulavaarassa.

Rankkasateen kastelemassa Kaulavaaran maastossa noin sata suunnistajaa pääsi valloilleen. Radat kiersivät Kaulavaaran kaikkien viiden laen jylhien maisemien lomitse. Tarkkaa askellusta vaatinut ratojen alkupää muuttui vauhdinpitäjiä suosivaksi maalia kohti tultaessa. Iltarastit tarjosivat sopivasti haasteita monen tasoisille suunnistajille.

Ohessa tuloksia ja reittihärveliä.

Tulokset 9.7.2020 – Kaulavaara

Lue lisää

Lapland O Week -tapahtuma Ylläksen tunturimaisemissa 27.7.–1.8.2020!

| Aiheet: Yleinen

Nyt on meille kaikille suunnistuksen ystäville hyviä uutisia. Hiljainen suunnistuskesä saa uudesta tulokkaasta ansaitsemaansa piristystä, sillä rastiviikko pohjoisessa on jotain, mikä ei ole jokavuotista herkkua suunnistuskansalle. Siis aivan upea juttu!

Ratojen suunnittelussa ovat mukana Tommi Uusimäki ja Olli-Markus Taivainen, joten radat ovat varmasti mielenkiintoiset ja vaihtoehtoja ratojen pituuden ja vaativuuden suhteen löytyy kaikille päiville.

Lapland O Week järjestetään … Lue lisää

Iloisia suunnistajia Iso-Ylläksellä 18.6.2020

| Aiheet: Iltarastitulokset 2020

Maaliin tulleet suunnistajat hymyilivät kilpaa auringon kanssa torstaina Ylläksen Rastin viikkorasteilla. Maastoa kehuttiin ylivertaiseksi, ja radatkin saivat kiitoksia. Oululaisille ongelmia tuotti käyrien lukeminen, paikalliset kohelsivat kivenkolojen tai emit-leimasinten kanssa. A-radan korkeuserot – tai helteinen sää – näyttivät vieneen nopeimmankin voimat, koska hän hengitteli hetken polvillaan maalissa. Hylättyjä suorituksia oli jonkin verran. Niistä yksi oli kokemattoman … Lue lisää